{ "title": "Varikosel Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.varikosel.gen.tr/images/varikosel-bitkisel-tedavisi.jpg", "date": "21.01.2024 11:18:39", "author": "Sanat", "article": [ { "article": "
Varikosel Bitkisel Tedavi, Varikosel testisinde kan akıtan genleri (Toplardamar) genişleterek varisleşen bir tür hastalığıdır. Varikosel genelde çocuk olmaması sebebiyle muayene ve değerlendirmeler sırasında tespit edilir. Varikosele bitkisel tedavi yöntemiyle iyileştirme sağlayan şifalı bitkileri vardır. Fakat kişilerde bu bitkilerin getireceği yararı, genlerin durumunu belirleyen vücut yapı kimyasallarına göre ve varikoselin ileri tetkiklerinin de müdahalesi son derece önemlidir. Bu tip varikosele bitkisel tedavi kürüyle oluşan doğal kaynaklı yöntemdir. Şayet hastalık meydana geldikten sonra ve ilerleme kaydettikten sonra da rahatsızlığı koruyabilmek için kullanılması önerilir. İlerleyen Varikosel problemini yaşamadan beklemeye veya gerek kalmadan hekim tarafından varikosele bitkisel tedavisini hazırlayıcı maddeler önerir.

Varikosel bitkisel yöntemle erkeklerde olağanüstü ilerleme kaydeden Varikosel, kişi sorunlarını oldukça iyileştirici bir katılım oluşturur. Fakat Varikosel hastalarında çoğunlukla bu problemlerden arınabilmek adına doğal sunulan bu değerli bitkiler tercih ediliyor. Pekala varikosel bitkisel yönüyle tedavi amaçlı hekimler hangi bitkinin kullanılması gerektiğini bildiriyor. Varikosel hastalığı bitkisel tedavi yönünde kullanılacak bitkilerde damarı koruyucu bir kalkan görevini yapan üzüm çekirdeğidir. Üzüm çekirdeği damardaki sertleşmeyi önleyici olması, kalp krizi riskini azalttığı ve yüksek kolesterolün inmesine yardımcı olan bitkidir. Bir başka bitkisel tedavi yöntemi varikosele iyi gelen at kestanesidir. Kılcal damar çatlaklarını ve kanamayı iyileştirici etkisine sahiptir ve de iç kanamalarında da etken sağlayan bitkidir.

Varikosel Bitkisel Tedavi Edici Özelliğiyle Bilinen Bitkiler

At Kestanesi

Özellikler; Acı madde, tanen, saponinler, aesculin ve aescın bilinen 2 glikozid bulunur. Tohumunda bunlara ilave olarak nişasta, şeker ve yağıda vardır. 15-20 metre uzunluğu olan, kalın gövdesi, baharın beyaz çiçekleri olan yeşilimsi ve meyveli bir ağaçtan oluşur. Yurdumuzun her yerinde yetişebilen bu bitki, Avrupa, Anadolu, Orta ve Güney Asya ülkelerinde yabani olarak bulunmaktadır. Parklarda ve bahçelerde süs bitkisi olarak üretilir. Bu bitki meyvesi olgunlaştığı zaman, yeşil rengi dikenimsi kabuğu yarılır ve içindeki üç taneli parlak koyu kahvemsi tohumu çıkar. \"Atkestanesi\" adını alan şifa bitkisidir.

Tavsiye Edilen Hastalıklar; İltihap kurutan etkene sahiptir. Vücut organlarında görülen iltihaplanmaların tamamını kurutur. Varikosel bitkisel tedaviyle düşünülecek bitkilerin şifa kaynağıdır. Kılcal damar çatlaklarına ve kanamayı durdurur, iç kanamalarında da oldukça iyidir. Bacakların tümünde oluşan varisleri ve basuru için faydalıdır. Öksürük tedavisine ve göğüs yumuşatmaya iyi gelir. Bu kestaneleri parçalayıp kaynatılır ve balla tatlanıp içilmesi sürdürülürse, soğuk algınlığına ve nefes darlığına şifa verir. Hazmı kolaylaştırır, kan dolaşımını sağlar, atardamar iltihabını kurutur.

Kullanım Tavsiyesi ve Dozajı; Sonbaharın yere düşen atkestaneleri, dışındaki kabuklarını atarak ince olarak kıyılır ve kurutmaya bırakılır. Kuruyan atkestanesi, Kahve öğütücüsünde un ufalar gibi öğütülüp, 3 gün sabahları aç karnına bir çay kaşığı içilir. Diğer karışım; 1-2 tatlı kaşığı atkestanesi unu, parçalarından veya ağaç yapraklarından bir tutam alınıp, üzerine 1 su bardağı kaynatılmış suyu dökelim. 15-20 dakika demleyip, sonra tatlandırabiliriz. Günde 3 kere bir su bardağı içilir. Gün aşırı 2 çay bardağı ile içilirse, ishale birebirdir. Yemekten yarım saat öncesi bir su bardağı ile bir çay kaşığı yutmaya devam ettikçe, kanlı basura yarar sağlar. Prostata gelince, kestaneler haşlanır ve günde 5 adet yenilir. Yan Etkisi; Bilindik bir yan etkisi yoktur.

Gotu Kola

Özellikleri; Hint tıp alanında oldukça yaygındır. 19. Yüzyıl asırlardan bu yana ilk Avrupa'da uygulanmıştır.

Tavsiye Edilen Hastalıklar; Yaraların iyileşmesinde etkili olduğu, ciltteki problemlerini yok eder. Toplar damar üzerinde olumlu yanıt vermesiyle Varise ve selülite iyi gelmektedir. Hemoroit dalında da kullanılır.

Üzüm Çekirdeği; Yararlarına gelince güçlü antioksidan içeriklidir. Üzüm çekirdeği yararlarını proanthocyanidin isimli madde, çekirdeğinde araştırmaların ortaya çıkardığı en etkili doğal ilaçlar arasında yükselerek ilerleme yolunda başarı elde etmiştir. Üzüm çekirdeği antioksidan verisi ile kanser koruyucusu etkenini sağlamıştır. Bu etkeniyle kanseri engellemeye yardımcıdır. Üzüm çekirdeğinin özü kan ve lenf dolaşımının düzenlemesine yardımcıdır. Hücre yenilenmesinde etkilidir. Basura ve varise oldukça faydalıdır. Üzüm çekirdeği Sedefe ve egzamaya derideki rahatsızlıklara da iyi gelmektedir. Saç sağlığında üzüm çekirdeğinin saç büyümesinde uyarıcı etkenliğine sahiptir. Üzüm çekirdeğiyle saç hücrelerinin çoğaldığı araştırılmıştır.
" } ] }